De toekomst van 3D printen?

2050: onze wereld is veel kleurrijker, diverser en lokaler.

Hoe zal 3D printen jouw wereld veranderen? In de toekomst zullen massa-geproduceerde goederen plaats maken voor gepersonaliseerde producten. Consumenten zullen meer en meer hun eigen producten maken, aanpassen en 3D printen. Sommige banen zullen sneuvelen en nieuwe banen zullen ontstaan. Bedrijven zullen geld verdienen met het aanbieden van customizable producten en door verkoop van product files.

Lenovo en DHL delen hun visie op de toekomst. Hoe ziet onze wereld eruit over 20 en 40 jaar?

Op deze video met Kevin Beck van Lenovo, zie je zijn visie op de toekomst van technologie en hoe 3D printen en customization de norm zullen zijn over 20 jaar.

DHL, de Duitse gigant op gebied van logistiek, heeft in samenwerking met futuristen, wetenschappers en onderzoekers een voorspelling gemaakt van hoe onze wereld eruit zal zin in 2050. Het resultaat is een serie van 5 verschillende scenario’s. In de derde scenario genaamd “Customized Lifestyles”, voorspellen ze dat lokale en op maat gemaakte producten zullen winnen van massaproductie.

“2050: Onze wereld is veel kleurrijker, diverser en lokaler. Technologische vooruitgang, vooral op het gebied van 3D printen, maakt van consumenten producenten. “Self-made” en “op maat gemaakt” is het nieuwe ethos in onze maatschappij.

Uniforme en massa-geproduceerde goederen zijn verdwenen uit de etalages en woningen. Het gevolg van deze ontwikkelingen betekent niet alleen een revolutie in de supply chains. Bewustzijn rondom recycling is groeiende, met nieuwe commerciële vooruitzichten ten gevolg. Het is een wereld die wordt gekenmerkt door diversiteit.” 

Hieronder de 5 toekomstscenario’s op een rij:

via: 3ders.org

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *