Het 3D Atelier

3D Atelier tijdens de Mode Biënnale Arnhem 2013

Met trots maken we bekend, dat Ground3d in samenwerking met het 3Dprintcafé, FabLab Arnhem en Arnhem Mode Initiatief het 3D Atelier organiseert dat gedurende de M°BA 13 zal neerstrijken in het centrum van Arnhem.

In het 3D Atelier kan iedereen zelf 3D printen en het beste op gebied van 3D geprinte fashion & design items ontdekken! Het 3D Atelier zal feestelijk geopend worden door burgemeester van Arnhem Pauline Krikke op 6 juni om 16:00. Daarna spreekt onder andere Prof. Dr. Willem Vermeend (oud-secretaris van Financiën en oud-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over het belang van 3D printen voor Nederland.

Te zien en te doen in het 3D Atelier
In het 3D Atelier maakt FabLab Arnhem het mogelijk om je eigen 3D ontwerp te maken en meteen uit te printen op een van de Ultimaker 3D printers. Het FabLab is een wereldwijd concept waar met behulp van digitaal aangestuurde machines (bijna) alles kan worden gemaakt.

Tevens verzorgt Ground3d een expositie met indrukwekkende 3D geprinte mode items zoals schoenen, sieraden en ’s werelds eerste 3D geprinte bikini. In deze expositie blijft het niet bij kijken, ook kun je bij de materialentafels letterlijk in aanraking komen met materialen waarmee ook jouw ontwerpen vandaag de dag gemaakt kunnen worden bij 3D print service Shapeways. Het 3D Atelier showt ruim 100 geprinte voorwerpen uit een grote diversiteit aan materialen waaronder bijvoorbeeld metaal.

Een van de exposanten is het Amerikaanse ontwerpersduo Continuum Fashion die bekend staat om hun pionierende wijze van het gebruik van digitale middelen in modeontwerp. Zij maakten onder andere de “strvct” schoenen, waarvan de digitale ontwerpen tastbaar zijn gemaakt door middel van het 3D printen van nylon. Met de “N12”, ’s werelds eerste 3D geprinte bikini, bewezen zij de mode label te zijn die “fashion design for the digital age” maakt.
Hou de website in de gaten om te ontdekken van welke andere designers de mooiste 3D geprinte creaties te zien zijn in het 3D Atelier en wanneer er inspirerende lezingen zijn van deelnemende ontwerpers.

Adres
Musis Kwartier
Walstraat 3-5
6811 BC Arnhem

Data en openingstijden
8 juni tot t/m 27 juli
dinsdag t/m zondag 12:00-18:00, op donderdag open tot 21:00
op maandag gesloten

Toegang is gratis.

 

Het 3D Atelier wordt georganiseerd door 3Dprintcafé, FabLab Arnhem, Ground3d en Arnhem Mode Initiatief en wordt mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Arnhem.

Foto’s:
strvct shoe door Continuum Fashion
N12 bikini door Continuum Fashion
photography: Ariel Efron
model: Bojana Draskovic

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *