[photomosaic nggid=2]


Veel ontwerpers hebben het 3D printen al ontdekt en gebruiken het 3D printen niet alleen om prototypes te maken, maar ook als productiemethode om verkoopbare producten te maken. 3D printen geeft de mogelijkheid om unieke producten of kleine series te maken zonder hoge opstartkosten. En niet te vergeten dat deze techniek een enorme vormvrijheid biedt, geen enkel ander productiemethode kan daar tegenop!

Sommige ontwerpers zijn zelf producenten en maken gebruik van desktop 3D printers om hun producten mee te maken, vanuit hun eigen studio of huis. Andere ontwerpers maken gebruik van 3D print services als Shapeways, Materialise of Sculpteo. Dit zijn bedrijven die hallen vol met industriële 3D printers hebben staan die constant aan het werk zijn. Shapeways opent binnenkort in New York de deuren van de grootste 3D print fabriek ter wereld, waar er tot 5 miljoen objecten per jaar geprint kunnen worden!

Materialise heeft ook een eigen design label: .MGX by Materialise met supermooie design voor thuis, zoals lampen en schalen. Ook FOC (Freedom Of Creation) is een design label met prachtige 3D geprinte objecten.


Gerelateerde blog artikelen

[post-tiles categories=’45’]