Grachtenhuis

3D geprint grachtenpand in Amsterdam

De plannen voor een 3D geprint grachtenpand in Amsterdam lagen er al langer, maar de realisatie lijkt nu wel heel dichtbij te komen! DUS Architects en de gemeente Amsterdam hebben donderdag de intentieverklaring getekend. Hedwig Heinsman van DUS Architects verwacht dat de bouw van het eerste geprinte huis ter wereld in mei kan beginnen: „Alle seinen staan op groen. De financiering is bijna rond. En het belangrijkste: de printer is klaar.”

Het grachtenpand zal met een door DUS Architects ontwikkelde 3D printer genaamd ‘KamerMaker’ worden geprint in losse onderdelen, die vervolgens als Lego-onderdelen aan elkaar worden geschakeld. Momenteel worden de eerste grote testprints gemaakt.

“Door de 3D printtechniek kan elk bouwdeel uniek worden vormgegeven met veel ornament en bijzondere details. Bovendien worden interieur en exterieur samen geprint, dus zowel de buitengevel als de interieurafwerking zijn in één keer klaar.”

Het plan is om de bouwplaats voor het grachtenpand op 8 juni te openen. Op diens locatie in stadsdeel Noord moet het een begin vormen van de ‘Noordergrachtengordel’. De bouwplaats zelf wordt een open ‘event space’ waar het publiek live kan zien hoe het grachtenpand wordt geprint. Elke nieuwe 3D print die uit de printer komt wordt geëxposeerd op de bouwplaats.

Via Architectenweb

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *