3D geprinte bril Luxexcel

3D-geprinte bril op sterkte

Een complete bril op sterkte, kant-en-klaar 3D-geprint. Een bedrijf uit Goes genaamd LUXeXcel (eigenlijk gespecialiseerd in lenzen voor LED-lampen), is het eerste bedrijf ter wereld dat dit kan. De bril is een voorbeeld van de mogelijkheden van het zogenoemde ‘gladde printen’: vloeibaar plastic wordt bespoten op een substraat en uitgehard door middel van UV-licht. Door het laag voor laag op te bouwen ontstaat een 3D-structuur. De bril is meteen helemaal afgesteld op de consument: zowel de lenzen, aan de hand van een oogtest, als het montuur, op basis van wensen als kleur en vorm.  Er zijn geen dure mallen meer nodig en er hoeven geen voorraden worden aangelegd: de consument vraagt, en de producent levert op maat.

Het bedrijf presenteert zo’n revolutionaire bril aan Willem-Alexander en Máxima tijdens hun bezoek aan Zeeland aanstaande vrijdag. Tijdens de presentatie zal directeur Van de Vrie het koningspaar een bril laten zien, die op zijn bedrijf 3D is geprint.

Volgens Van de Vrie biedt dit met name in Afrika grote mogelijkheden voor de bevolking. “In Afrika is een groot tekort aan opticiens. Met 3D-printen kunnen miljoenen slechtziende Afrikanen een beter zichtvermogen krijgen. Denk eens wat dat betekent voor de economische ontwikkeling daar”.

Zie hier het filmpje over de revolutionaire bril van Omroep Zeeland:
En hier het fragment uit de uitzending van ÉénVandaag van 31 mei 2013 over 3D-printen:

sitestat

Bron: Omroep Zeeland

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *