Shoe

3D-geprinte hakken in de EXCIDUM collectie van Chris van den Elzen!

Chris van den Elzen present zijn nieuwe schoenencollectie. Na 6 maanden hard te hebben gewerkt, samen met modeontwerpster Judith van Vliet, mag het resultaat er zeker wezen.

High-tech meets Craft ; de EXCIDIUM schoenencollectie waarvan de zool/hak 3D-geprint is van het materiaal houtpulp, met een leren bovenwerk.

Voor het high-tech gedeelte heeft van den Elzen samengewerkt met Pelser-Hartman (3D-scannen) en Peggy Bannenberg (3D-sieradenontwerpster). Om te beginnen was er een scan nodig van een leest; dit is de mal waar de schoen omheen wordt gemaakt. Pelser-Hartman, die normaal gesproken architectonische objecten scant, hielp de scan te perfectioneren. Samen met Peggy Bannenberg werd het 3D-model gebouwd.

Vervolgens is de hak 3D-geprint met een nieuw soort houtpulp genaamd Woodfill, afkomstig van Colorfabb. Het is in één keer geprint bij iFabrica in Amsterdam; een jonge en high-tech werkplaats waar iedereen terecht kan met zijn ideeën.

Van den Elzen vertelt het volgende: ‘’Voor elk project dat ik begin probeer ik een nieuwe speciale schoenleest te zoeken. Die de uitstraling geeft die ik wens te hebben voor net dat stukje extra elegantie, stoerheid of speelse effect. Dit is altijd een spelletje tussen wat is draagbaar, waarvoor de schoen dient en wat wil ik ermee bereiken. Deze leest ligt echt op het randje van draagbaarheid.
Je zult een geoefend hoge hakken loper moeten zijn om deze hakken te kunnen belopen. ‘’

De collectie bevat enkellaarsjes, laarsjes en sandalen in de kleuren zwart en lichtgrijs met koperen details. Deze zal getoond worden tijdens het FashionClash Festival 2014 in Maastricht.

Foto’s                Fanny van poppel
MUAH              Danielle Trilsbeek
Fashiondesign   Judith van Vliet
Shoedesign     Chris van den Elzen
Model               Mariwka Waluniwka