3D printed house

3D-geprinte huisjes in China!

Binnen één dag 10 huisjes 3D-printen, Shanghai WinSun Decoration Design Engineering Co is hier verantwoordelijk voor. De gigantische 3D-printer van dit bedrijf maakt het mogelijk om grote onderdelen te printen, wat vervolgens in elkaar wordt gezet. Het materiaal wat hiervoor is gebruikt, is glasvezel en cement. Net zoals de traditionele 3D-printers, worden de onderdelen laagje voor laagje opgebouwd.

WinSun Decoration is al jaren bezig met de ontwikkeling van het systeem en de materialen. Het bedrijf bezit 77 nationale patenten op bouwmaterialen zoals glasvezels, gips en versterkt cement.

Dit project onderscheidt zich van andere door het materiaal dat gebruikt wordt en de tijd waarin het vervaardigd wordt. Winsun wil de manier waarop huizen en andere gebouwen worden geprint vernieuwen door geen kunststoffen te gebruiken maar beton.

Wat bijzonder is aan het materiaal dat gebruikt wordt, is dat het bestaat uit gerecycled bouw en industrieel-afval. WinSun is van plan 100 recycling fabrieken te bouwen in China, die elk zullen dienen als een verzamelplek voor het afval, wat daar omgezet kan worden in grondstof voor de 3D-printer door middel van speciale behandeling, verwerking en scheiding. WinSun verwacht dat dit bouwbedrijven 50% in de kosten zal kunnen besparen.

WinSun hoopt daarnaast dat hun 3D-printer en technologie voor waardige en betaalbare woningen gaat zorgen, wat mogelijkheden biedt voor mensen die het financieel niet breed hebben.

De 3D-geprinte huizen zijn 200 m2 en kosten rond de $5000.