IMG_1735

Bouw 3D geprinte InMoov robot nu te zien in de werkplaats van Wevolver

Afgelopen week opende het InMoov Robots for Good project zijn deuren voor het eerst in Somerset House in London.

Het project, een initiatief van Wevolver helpt kinderen uit het grootste kinderziekenhuis van Londen met een tocht door de London Zoo.

De robot, gebaseerd op het werk van Gael Langevin zal de komende twee maanden openbaar te zien zijn. Zes Ultimaker 3D-printers zullen non-stop de onderdelen 3D-printen waarnaar de robot bij afronding naar de dierentuin zal verhuizen.

Afgelopen weken zijn er al diverse tests uitgevoerd waaronder in de dierentuin. Daar is getest welke dieren het beste omgaan met de robot en dit bleken de pinguins te zijn. De robot zal dus nadat hij klaar is de kinderen rond laten neuzen tussen deze dieren in de London Zoo!

De avonturen van InMoov zullen binnenkort allemaal online te zien zijn. Redhat, distributeur van open source software Linux maken een uitgebreide documentaire over het project!

Wevolver is een platform dat makers verbindt met engineering projecten en is betrokken om zoveel mogelijk engineers, ontwerpers en universiteiten mee te laten werken aan dit project. “We hopen met dit project zoveel mogelijk mensen te inspireren ook een “InMoov Robots for Good” te starten in hun eigen land en zo een invasie van “goede” robots te creëren”  aldus Richard Hulskes, co-founder van Wevolver. De documentatie van dit project vindt je hier.