robohand

3D-geprinte Robohand biedt uitkomst voor Harmony

Eerder kwam al een blog voorbij over Nerja, een jongetje geboren zonder neus, dat met de hulp van 3D-printen een neusreconstructie heeft ontvangen. Nu heeft een groep scholieren van de West Catholic High, voor het 4-jarige meisje, Harmony Taylor, een ‘Robohand’ ontwikkeld.

Harmony werd geboren met een afwijking, waardoor ze geen vingers aan haar rechterhand heeft. Anderhalf jaar geleden kreeg Harmony een prothese ter waarde van €5000. De moeder van het 4-jarige meisje vertelt dat de prothese niet erg praktisch was voor een kind van haar leeftijd.

De leerkracht van Harmony begon na een huisbezoek naar hulpbronnen te zoeken op het internet en kwam zo bij de Robohand terecht. Helaas wilde de verzekering deze Robohand niet vergoeden voor Harmony, waardoor haar leerkracht de hulp van middelbare school scholieren inschakelde.

Een groepje scholieren van de West Catholic High hebben zich 6 weken ingezet om de Robohand te bouwen met een 3D-printer die beschikbaar is op hun school. De Robohand is een plastic voorwerp dat precies om het handje van Harmony past, met daaraan ‘vingers’ bevestigd.

De moeder van Harmony is erg enthousiast en gelooft dat dit Harmony meer zelfstandig zal maken. Samen met de Robohand ontving Harmony een giftbag van de scholieren, met daarin onder andere nagellak. ‘’Ik ga mijn nagels roze lakken,’’ zei Harmony Taylor met een grote glimlach.