slider-gosh

3D Geprinte robot zorgt ervoor dat zieke kinderen naar de dierentuin kunnen

De Nederlands/Britse startup Wevolver is een project gestart met het grootste Engelse kinderziekenhuis GOSH om ze te helpen de kinderen op de kinder afdeling naar de dierentuin te laten gaan door het gebruiken van een manshoge 3D geprinte robot.

Wevolver, welke op dit moment kantoor houden in Amsterdam en Londen gaan in samenwerking met de uitvinder van de robot Gael Langevin en het Great Ormond Street Hospital ervoor zorgen dat de opgenomen kids de London Zoo kunnen bezoeken. Verbonden met een Oculus Rift virtual reality bril zullen ze vanaf hun kamer de robot, welke op een open source Segway rond zal rijden, kunnen besturen waardoor het mogelijk wordt met hun vriendjes de dierentuin te kunnen bezoeken en zelfs de dieren te kunnen aaien. De Inmoov Explorer robot zal in scholen door studenten gebouwd worden in samenwerking met lokale makerspaces.
inmoov-+-segway-+-vr
“We beginnen deze eerste pilot in Londen waar we op dit moment in een accelerator zitten maar praten nu al met andere ziekenhuizen om te zien of we het wereldwijd kunnen uitrollen” zegt Richard Hulskes, co-founder van Wevolver, een platform dat makers verbindt met open source hardware projecten zoals robots, 3D printers en drones. “Het is een fantastische manier om de wereld te laten zien wat er gebeurt als mensen niet aan patenten gebonden zijn en samenwerken aan iets moois. Vanaf het moment dat we het idee naar buiten brachten stonden er makers, bedrijven en organisaties in de rij om mee te werken. Een kind in Londen kan straks door middel van de robot de Zoo in New York bezoeken!”
instagra,
Hieronder vindt je een korte video over het project en hier de link naar de website van Robots for Good waar je ook contact met ze kunt opnemen mocht je willen samenwerken. Bekijk hier het project op Wevolver.
Leuk bijkomend bericht: ook Ground3d gaat iets héél spannends doen met de mensen van Wevolver!