dyvsign

3D-geprinte sieraden expositie in London!

De ‘Wear IT’ expositie in de Studio Fushion Gallery in London opent binnenkort. Vanaf 3 april tot 7 juni zal werk geëxposeerd worden van 8 geselecteerden 3D-geprinte sieradenontwerpers. Het werk kan variëren van 3D-geprinte catwalk-sieraden tot ontwerpen die gepersonaliseerd kunnen worden aan de hand van de wens van de koper.  Yvonne van Zummeren en Dario Scapitta, beide van Nederlandse bodem, en onder andere Mark Bloomfield, Lynne Maclachlan en Rob Elford zullen hun werk tonen tijdens de expositie.

De 3D-printtechnologie is een veelbesproken en fascinerend onderwerp.  Aangezien de technologie toegankelijker is geworden, zijn sieradenontwerpers de 3D-printtechnologie aan het verkennen en exploiteren om hun werk te verbeteren en misschien wel te hervormen.  De technologie opent nieuwe deuren waardoor nieuwe mogelijkheden op het gebied van materialen, complexe vormen en fijne details mogelijk zijn, en ontstaan er zo ontwerpen die niet op een andere manier te creëren zijn. Hierdoor is een brug ontstaan tussen het conceptuele en het tastbare.

De Studio Fushion Gallery wil graag nieuwe technieken en materialen aan een breder publiek introduceren door de gekozen sieradenontwerpers die deze nieuwe technologie hebben omarmd te exposeren. Unieke en verrassende ontwerpen die de op het gebied van materiaal, vorm en proces grenzen verleggen. De tentoonstelling richt zich op sieraden geprint in polymeren, polyamiden en niet-edelmetalen.