3D Hubs

3D Hubs lanceert netwerk van 3D printers

Heb je een goed idee dat je snel, goedkoop en in de buurt wil laten 3D printen, maar heb je zelf geen 3D printer? Of heb je juist wel een 3D printer en zou je hier wat geld aan willen verdienen? Dan is daar nu een oplossing voor! Het Nederlandse bedrijf 3D Hubs lanceert namelijk een netwerk van 3D printers, waar zowel consumenten als bedrijven met een 3D printer zich voor kunnen aanmelden. Via de website kan iedereen een order plaatsen bij één van de printers en zo om de hoek een object laten 3D printen. Dit kan variëren van een gepersonaliseerd smartphone-hoesje tot een schaalmodel voor een architect.

Op de meeste locaties wordt in plastic geprint, maar op den duur zullen daar ook metalen en andere materialen zoals chocola en keramiek aan worden toegevoegd. 3D Hubs stelt dat het product vaak al de volgende dag af is en goedkoper is dan wanneer gebruikers 3D prints bestellen bij diensten als Shapeways. Deelnemers bepalen zelf hun prijs, en gebruikers kunnen de prints zelf afhalen of voor zes euro aan de deur laten bezorgen. Geschat wordt dat een print in de praktijk uit zal komen op dertig of veertig euro. Daarvan houdt 3D Hubs 15 procent in.

Momenteel zijn er zo’n 40 Nederlandse 3D print hubs aangesloten in het netwerk en dit worden er elke dag meer. Door het opzetten van een netwerk hoopt 3D Hubs 3D printen beschikbaar te maken voor veel meer mensen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *