3dhubs (1)

3D Hubs Trend Report juni

3D Hubs lanceert wederom een Trend Report. Dit keer komt een onderwerp aan bod waar 3D Hubs veel vragen over krijgt; wat is de top 3 printers als het gaat om print kwaliteit? Het Trend Report biedt een uniek perspectief over de huidige stand van de 3D-print industrie.

Print kwaliteit waardering

Niet geheel verassend staat de Form 1 SLA printer bovenaan. Deze staat dan ook bekend om het printen van hoge kwaliteit. De nummer 2 en 3 van de lijst zijn beide professionele printers: de Projet 660 en de Zcorp van 3D Systems. De FDM printer met de hoogste waardering is de Replicator 5th Generation.

Printer Quality Ratings June_0

Trending Printers

Een nieuwe printer is binnengekomen in de lijst Trending Printers; de Felix 3.0. Deze printer is erg populair bij onderwijsinstellingen vanwege de lage onderhoudskosten, het gebruiksgemak en de hoge kwaliteit. De printer laat een significante groei zien, van volledig onbekend naar de eerste plek in de lijst.
Op de tweede plek staat de Makerbot Replicator 5th Generation. Het duurde enkele maanden voordat deze zichtbaar werd in de lijst, maar 3D Hubs verwacht dat de printer niet snel uit de top 10 zal verdwijnen.

Trending Printers

Top 10 Print Steden

Nieuw toegevoegd aan de 3D Hubs Trend Reports: Top 10 Print Steden. De top 10 toont waar de 3D-print hotspots over de hele wereld te vinden zijn en waar de meeste Hubs (3D-printers) zich bevinden. Op het moment staat Milaan op nummer 1, maar door de snelle groei in New York verwacht 3D Hubs dat dit niet voor lang zal zijn.

Top Print Cities

Dit zijn slechts een paar onderwerpen die besproken worden in het Trend Report. Het volledige Report is hier te vinden: www.3dhubs.com/trends