3D Industry Expo

3D Industry Expo preview

Zoals een eerdere blog al aankondigde, vond afgelopen week de opening van de 3D Industry Expo plaats in Haarlem. Afgelopen donderdag was de preview van de expositie bij Keramikos. Pers en ondernemers uit de regio kregen de kans om als eerste de expositie te bezichtigen.

Onder het genot van een hapje en een drankje werden er openingspraatjes gehouden door de Kamer van Koophandel, Ground3d en Freedom of Demand. Pelle Boonstra, eigenaar van Keramikos, opende op een spectaculaire wijze de expositie, door door een papieren ‘muur’ heen te breken.

Allerlei 3D-toepassingen binnen de industrie werden aanschouwd door de bezoekers. Een 3D-geprinte schedel, dentale producten, diverse prototypes en zelfs 3D-geprinte objecten van keramiek. Ook ontwerpen van architecten worden tentoongesteld op de 3D Industry Expo. Verbijsterde blikken en brandende vragen over 3D-printen vulden de expositieruimtes. De diversiteit van de getoonde objecten draagt bij aan het feit dat de expositie voor een breed publiek interessant en leerzaam kan zijn. Onder andere ondernemers/starters kunnen middels deze expositie inspiratie en ideeën opdoen wat betreft de mogelijkheden op het gebied van 3D-printen.

Twee eerdere exposities die Ground3d heeft georganiseerd zijn de ‘3D atelier expo’: gericht op mode, en de ‘XYZ Expo‘: gericht op kunst en design.

Bezoek ook de 3D Industry Expo! Dit kan tot en met 21 december. Rondleidingen kunnen via de website aangevraagd worden, meer informatie op: www.3dindustryexpo.com.