Windows 3D print

3D-print ondersteuning in Windows

3D-printen wordt steeds makkelijker! Vanaf nu wordt er in Windows standaard ondersteuning voor 3D-printers ingebouwd. Met Windows 8.1 kun je 3D-designs met één klik naar een 3D-printer sturen via de gewone printoptie. Er zijn nieuwe API’s toegevoegd aan het besturingssysteem, waardoor er geen aparte drivers of software meer geïnstalleerd hoeven te worden.

Microsoft-manager Antoine LeBlond noemde printen met een 3D-printer net zo makkelijk als printen in 2D. Hij demonstreerde de printfunctie door een 3D-object van een vaas te printen naar een Makerbot Replicator 2. Dat Makerbot-apparaat zal volgens hem binnenkort ook door Microsoft worden verkocht via zijn Windows Stores (online kost hij momenteel 2200 dollar). Microsoft had ook een Cube 3D Printer op het podium staan die in de VS sinds kort ook te koop is bij de bekende winkelketen Staples voor 1300 dollar.

Microsoft gaf woensdagavond de eerste preview-versie van Windows 8.1 vrij. De testversie, bedoeld voor ontwikkelaars, is gratis beschikbaar en heeft dezelfde systeemeisen als Windows 8.

Zie hieronder een filmpje van de demonstratie:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *