Zomerlandschap

3D-print sieradenlabel Dyvsign, lanceert haar nieuwe ‘RUSSIA’ collectie

Yvonne van Zummeren, een sieradenontwerpster van eigen bodem, lanceert na haar eerste geslaagde CLASSICS collectie een nieuwe 3D-sieradenlijn. De collectiestukken zijn geïnspireerd op Russische kunst, wat ook terug te vinden is in de naam van de collectie; RUSSIA. De collectie, bestaande uit vier diverse lijnen, zijn elk geïnspireerd op elk één kunstwerk en allen vervaardigd met een 3D-printer. Door middel van de atypische collectie, toont Dyvsign de diversiteit van de Russische kunst. Hieronder zie je de vier Russische kunstwerken die als inspiratiebron hebben gediend. 

Natalia Goncharova – Spaanse vrouw met waaier (1925)

Een van de lijnen is geïnspireerd op het kunstwerk van Natalia Goncharova, zij was de bekendste vrouwelijke kunstenares uit Rusland. Het desbetreffende kunstwerk dat als inspiratiebron diende toont een vrouw in Spaanse klederdracht. De waaier is een belangrijk element binnen dit kunstwerk, en zo ook in de Spaanse cultuur. Deze wordt namelijk gebruikt als dansattribuut en als communicatiemiddel om in het geheim mee te flirten. Dit verleidelijke attribuut is vertaalt in een mooi ontwerp.

Ruiten Boer – Bubnovyi Valet

De eerste Russische Avant-Garde kunstgroepering was de Ruiten Boer. De speelkaart met hierop de ´Ruiten boer´ diende als inspiratiebron voor de 3D-sieraden, wat ook terug te zien is in de gebruikte kleuren; zwart en rood, zichtbaar op de speelkaart. De metalen hangers zijn geïnspireerd op het metalen zwaard dat de boer vasthoudt.

Kazimir Malevich – Zomerlandschap (1929)

Een andere lijn heeft als inspiratiebron het schilderij ‘Zomerlandschap’. Dit is het werk van Kazimir Malevich, één van de beroemste kunstenaars van Rusland, die voornamelijk bekend is door zijn abstracte kunstwerken. In 1928 werd deze kunstvorm verboden door het communistische regime en werd Malevich gedwongen alleen nog Sociaal Realistische kunst te maken. In deze periode ontstond het ‘Zomerlandschap’. Een grote bloeiende boom die terug te zien is in deze sieradenlijn.

Theotokos van Vladimir (1131)

Tot slot de laatste inspiratiebron voor één van de sieradenlijnen; Theotokos van Vladimir. Een kunstwerk met daarop Maria en haar zoon Jezus Christus. Dit kunstwerk werd door de leiders van Constantinopel aan een Russische aartshertog. Terwijl dit kunstwerk werd vervoert, reden de paarden die de koets trokken niet verder dan de stad Vladimir. De Russen zagen dit als teken dat Theotokos (Grieks voor ‘Maria’) zelf aangaf in Vladimir te horen. De sieraden van deze collectie verbeelden het aureool van Maria.

Over Dyvsign

Dyvsign loopt voorop in de ontwikkelingen op het gebied van 3D-printen en zet dit om in exclusieve sieradendesigns. De inspiratie voor de designs haalt Yvonne van Zummeren (1984) uit kunstwerken. Als kunsthistorica ziet ze haar draagbare ontwerpen als een medium om het oorspronkelijke verhaal van de kunstenaar aan een groter publiek over te brengen. “Tijdens mijn studie Kunstgeschiedenis kwam ik erachter dat ik graag meer over het verhaal achter het kunstwerk vertel om mensen te enthousiasmeren over kunst. De armbanden, geïnspireerd op kunstwerken worden geprint in een 3D-printer om de historie met het moderne te verbinden”, aldus Yvonne van Zummeren.

Lees ook een andere blog over dit sieradenlabel: Dyvsign @ het 3D Atelier.