vloeibaar metaal 3D printen

3D printen met vloeibaar metaal

Onderzoekers van de North Carolina State University hebben 3D-printtechnologie en technieken ontwikkeld waarmee het mogelijk is om vrijstaande structuren van vloeibaar metaal bij kamertemperatuur te creëren.

3D printers gebruiken diverse materialen, zoals plastics, harsen, metalen, keramiek en meer. Maar de grootste uitdaging is metaal geweest. De gebruikelijke methode om metaal te 3D printen is het  rechtstreeks sinteren van metaal waarbij door middel van een laserstraal lagen van 20-40 micron metaalpoeder boven elkaar geplaatst worden.

Collin Ladd, Ju-Hee Dus, John Muth, en Michael D. Dickey hebben nu driedimensionale structuren van vloeibaar metaal ontwikkeld.
De onderzoekers richten zich op de binaire eutectische legering van gallium en indium (EGaIn, 75% GA 25% In op gewicht), maar volgens het team kan elke legering van gallium werken.

Ze ontwikkelden verschillende technieken voor het “schrijven”  van metalen in 3D. Een techniek omvat het opstapelen van vloeistofdruppeltjes metaal.
Een andere techniek injecteert vloeibaar metaal in een polymeer mal, zodat het metaal een specifieke vorm aanneemt. De matrijs wordt vervolgens opgelost, waardoor de kale vloeibare metaal in de gewenste vorm overblijft. De onderzoekers hebben ook technieken ontwikkeld voor het creëren van vloeibaar metaal draden.

Het team onderzoekt momenteel hoe deze technieken verder te ontwikkelen zijn, maar ook hoe ze te gebruiken zijn in verschillende elektronica-toepassingen en in combinatie met bestaande 3D-printtechnologieën.
Bekijk de demo video hieronder.  “3-D printing of Free Standing Liquid Metal Microstructuren,” is online in Advanced Materials gepubliceerd.

 

Bron: 3ders

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *