zinomat

3D-printen voor thuisprinters wordt makkelijker door 3D-print mat

Iedereen die ervaring heeft met desktop 3D-printers, waarbij je met gesmolten kunststof laag voor laag objecten opbouwt, maakt het mee: het geprinte object plakt vast aan de bouwplaat en is hierdoor moeilijk los te krijgen. Of het plakt niet goed genoeg en komt tijdens het printproces los te zitten waardoor je je printje weg kunt gooien.

Zinomat zal dit probleem voorkomen, de innovatie van Nederlandse bodem zorgt ervoor dat 3D-prints zonder beschadigingen van het bouwplatform van de 3D-printer los gemaakt worden. Tijdens de 3D Printshow op 21 mei tot en met 23 mei 2015 in Londen wordt de 3D-print mat gelanceerd.

Tot nu toe zijn er verschillende manieren bedacht om een object vast te maken aan de bouwplaat van een 3D-printer. Hier komt vaak blauwe schilderstape, kapton of lijm bij kijken. Alsnog plakt het 3D-geprinte object dan zo dat het losgewrongen moet worden. Hierdoor beschadigt al snel het 3D-geprinte object. Met Zinomat – The 3DPrinting Mat kan het anders.

Zinomat zorgt ervoor dat het 3D-geprinte object eenvoudig en zonder beschadigingen los te maken is. Het bestaat uit 2 delen: een flexibele topmat waarin metaal flakes zijn verwerkt en een magnetische ondermat die op de bouwplaat van de 3D-printer geplakt kan worden. De ondermat en topmat van Zinomat zorgen ervoor dat het 3D-geprinte object makkelijk los te halen is. Zinomat kan na gebruik worden hergebruikt voor een nieuwe 3D-print en is bruikbaar op alle FDM 3D-printers. Door Zinomat wordt het 3D-printen dus een stuk effectiever.

Het brein achter deze unieke innovatie is de eigenaar van 3DSVP, Norman van Beek:

‘Door ervaring in de 3D-wereld merkte ik ergernissen op binnen 3D printing. Ik ben opzoek gegaan naar de ideale 3D-printmat die eenvoudig in gebruik, lang houdbaar en recyclebaar is’.

Uit deze zoektocht is Zinomat – The 3DPrinting Mat ontstaan. Een grote toegevoegde waarde voor iedereen die met desktop 3D-printers werkt.