oxfam novib

3D-printen wordt door Oxfam Novib ingezet om Syrische vluchtelingen te redden

Zo zie je maar weer dat 3D-printen niet alleen in te zetten is voor het vervaardigen van sieraden of telefoonhoesjes. Ook in serieuze zaken heeft de 3D-printtechnologie een grote toegevoegde waarde. Zo bericht Nu.nl over Oxfam Novib, die 3D-printen in wil zetten om levens te redden van vluchtelingen in Syrië. Zie onderstaand bericht:

‘’Hulporganisatie Oxfam Novib wil 3D-printen in gaan zetten om mensenlevens te redden en ziektes te voorkomen.

Dat blijkt uit een samenwerking tussen Oxfam en MyMiniFactory. De partijen roepen derden op mee te doen aan een wedstrijd waarbij een efficiënt systeem voor het wassen van handen moet worden gebouwd.

Ontwerpen kunnen tot 27 mei worden ingediend en daarna zullen ze worden geprint voor MyMiniFactory. Oxfam beoordeelt de systemen vervolgens en waar nodig worden ze verbeterd om uiteindelijk voor Syrische vluchtelingen te worden ingezet.

Volgens Oxfam zijn er ruim 2,4 miljoen vluchtelingen die na het conflict in Syrië in slechte omstandigheden leven. Zij bevinden zich vooral op plekken waar weinig water is.

Met efficiënte systemen hoopt Oxfam water te kunnen besparen en zo hygiëne te waarborgen. Ziektes en diarree worden daarmee voorkomen. Jaarlijks sterven miljoenen mensen aan de gevolgen van diarree.

Door de systemen te 3D-printen, kunnen ontwerpen eenvoudig worden aangepast en geproduceerd. Waarschijnlijk zullen ook de kosten lager zijn dan gebruikelijk. Van welke technologie en 3D-printer er gebruik wordt gemaakt, is niet bekend.’’

Bron: nu.nl