make-up 3D-printing

3D-printer Mink: print je eigen make-up!

Make-up is verkrijgbaar in vele kleuren. Maar hoe zou het zijn als je een foto kunt maken van een kleur, dit kunt verzenden naar een 3D-printer om vervolgens oogschaduw binnen 30 seconden te printen in de door jou gekozen tint? Klinkt als iets magisch, maar toch wordt dit werkelijkheid!

Grace Choi, is het brein achter de Mink; een 3D-printer die cosmetische producten print. De Mink mixt inkt met poeder of crème, waardoor diverse cosmetische producten 3D-geprint kunnen worden. Hiermee tackelt ze de cosmetische industrie; Choi kwam tot de ontdekking dat ongeacht het merk, de basis van de make-up hetzelfde is. Het grote verschil zit in de kleur.

Hoe werkt het precies? Het begint bij het kiezen van een gewenste kleur, dit kan aan de hand van een foto (van bijvoorbeeld een filmpje), vervolgens plak je de kleurcode in een programma als Paint of Photoshop. Verder is het een kwestie van op het knopje ‘printen’ klikken en binnen een halve minuut heb je zelfgemaakte make-up in de door jou gekozen kleur! Op het moment is Grace Choi nog opzoek naar partners om het product op de markt te brengen. Ze verwacht dat de printer rond de $300.- zal gaan kosten.

In de video hieronder vertelt Grace Choi meer over de Mink, en is te zien hoe binnen 30 seconden roze oogschaduw wordt geprint.