Mars One - 3D printen met Lulzbot op Mars

3D printers op Mars!

Mars One heeft aangekondigd dat ze plannen hebben om in 2023 een nederzetting op Mars te verwezenlijken. Mars One is een niet-politieke organisatie die moderne technologieën wilt inzetten om leven op Mars mogelijk te maken.

Bas Lansdorp, co-founder: “Dit zal een nieuwe generatie van ingenieurs. uitvinders, kunstenaars en wetenschappers inspireren. Het zal doorbraken brengen op het gebied van recycling, levensondersteuning en zonne-energie systemen. Een nieuwe generatie van helden zal ontstaan, de eersten die een voet op Mars zetten, zullen direct de geschiedenisboeken ingaan.”  

Aleph Objects, Inc., de makers van de LulzBot desktop 3D printer, zullen een van de Silver Sponsors van Mars One worden om ideeën en dromen werkelijkheid te kunnen maken, zelfs in de ruimte.

“Aleph Objects is de perfecte missie partner die technologie biedt waarmee onze astronauten zo zelfvoorzienend mogelijk kunnen zijn. The Aleph 3D printers kunnen ook nog zichzelf reproduceren, de potentie is enorm,” aldus Kai Staats, Director of Business Development van Mars One.

De selectie van astronauten zal begin 2013 beginnen, 40 astronauten zullen getraind worden, waarvan 4 de eerste reis naar Mars zullen maken.

Bron: 3ders.org

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *