3dhubs

3D-Printers zijn in trek: 3D Hubs Trend Report

Het grootste netwerk van 3D-printers ter wereld, 3D Hubs, heeft de december editie van hun Industry Trend Report over 3D-printen uitgebracht. Deze maand leest u over het feit dat 3D-printers in trek zijn en welke 3D-printers een significante stijging doormaken. Er is een top 10 gemaakt van de 3D-printers die op dit moment ‘trending’ zijn.

De recente lancering van de Ultimaker 2, zorgt voor een duidelijk effect (+271%), dit geldt ook voor het feit dat de Form 1 3D-printers worden verscheept (+55%). Nog meer duidelijke voorbeelden van stijgingen zijn de Furthermore Makerbot, die met de Replicator 2 een significante stijging hebben bereikt (+56%) en zo ook met hun Replicator 2X (+42%). De top 10 bestaat verder uit de Prusa i3 (+53%), Printrbot (51%), Up! Mini (+39%), Cube X (+36%), RepRap (+35%) en tot slot de Dimension (+32%).

Top 10 ‘trending’ 3D-printers:

1.   Ultimaker 2
2.   Makerbot Replicator 2
3.   Form 1
4.   Prusa i3
5.   Printrbot
6.   Makerbot Replicator 2x
7.   Up! Mini
8.   Cube X
9.   RepRap
10. Dimension

Over 3D Hubs:

De meeste 3D-printer eigenaars gebruiken hun apparaat minder dan 10 uur per week, 3D Hubs maakt gebruik van de resterende 95 procent van de tijd dat de machine stilstaat. Printer eigenaren verdienen geld door hun 3D-printer in te zetten voor opdrachten en vergroten tegelijkertijd hun “makers”-netwerk. Eigenaren kunnen zich gemakkelijk aanmelden bij het 3D Hubs netwerken en meteen beginnen met opdrachten uitvoeren in hun eigen buurt. Elke Hub bedenkt zelf hoeveel geld het wil verdienen en bedenkt en eigen startprijs voor een 3D-print, plus bijkomende kosten voor elke kubieke centimeter van het gebruikte materiaal. 3D Hubs voert via Netfabb cloud software een 3D-model repair check uit voor elke order om te verzekeren dat elk 3D-model waterdicht is en voert automatisch reparaties uit als dat nodig is. 3D Hubs rekent 15 percent commissie (exclusief eventuele belastingen) bovenop de offerte, verwerkt de order en int de betaling. Klanten gebruiken 3D Hubs om een 3D-printer in hun eigen buurt te vinden en lokaal geprinte objecten op te halen binnen enkele dagen in plaats van weken, een gegeven dat 3D Hubs onderscheidt van gecentraliseerde 3D-print services.

Het complete 3D Hubs Trend Report is te vinden op http://www.3dhubs.com/trends.

Lees ook andere blogs over 3D Hubs: 3D-print industrie geheimen onthuld door 3D Hubs, 3D Hubs lanceert netwerk van 3D-printers.

(Bron: 3D Hubs)