2013-11-15 12.50.48

3D Printshow 2013 in Parijs

Afgelopen weekend was de eerste 3D Printshow in Parijs, vorig jaar voor het eerst in Londen, uiteraard was Ground3d erbij en hebben we diverse foto`s en video`s gemaakt welke je hier kunt vinden. De 3D Printshow was georganiseerd op een prachtige locatie, namelijk in het Louvre.

Opvallend waren het grote aantal nieuwkomers op de 3D thuisprinter markt. Veel verschillende nieuwe merken welke zowel bouwpakketten aanbieden als kant en klaar te gebruiken 3D-printers voor thuis. Verder was Makerbot aanwezig met een grote stand waar ze hun populaire 3D printer, de Replicator toonde evenals hun nieuwe 3D scanner waarmee je makkelijk echte objecten kunt inscannen om vervolgens weer uit te kunnen printen, in 3D uiteraard.

Ook de Nederlandse concurrent van Makerbot was ruim vertegenwoordigd met een prachtige stand. Ultimaker had een stand waar een toren van 3D printers objecten aan het printen was en uiteraard was hun nieuwe 3D-printer de Ultimaker 2.0 er te zien.

Ook verrassend was de stand van Autodesk welke hun 123D apps aan het promoten waren. Deze (meestal gratis) apps geven de gebruiker de mogelijkheid makkelijk 3D bestanden te tekenen of 3D in te scannen. Dit maakt het proces van idee naar fysiek object een stuk sneller. Autodesk had enkele zeer fraaie objecten met de Makerbot 3D printer geprint in samenwerking met een kunstenaar. Het resultaat was fantastisch. Oude beelden waren 3D ingescand en vervolgens uitgeprint. Daarna waren ze handmatig bewerkt waardoor het echt authentiek en originele look en feel had. De foto`s vind je in onderstaande foto collectie.

Verder trok ook de stand van Inmoov veel bekijks. Dit project dat iedereen de mogelijkheid geeft om zijn of haar eigen full-size robot uit te printen is voor veel mensen altijd weer een eye-opener welke maar weer eens aantoont wat de mogelijkheden (kunnen) zijn.

In de tweede hal was een expo waar onder andere het werk van Nick Ervinck te bewonderen was en waar diverse filmpakken van onder andere Iron Man en Avatar te zijn waren.  Naast deze objecten waren er ook diverse ontwerpers te zien zoals het Nederlandse Dyvsign welke haar nieuwste collectie sieraden toonde.