Lix Pen

3D-‘tekenen’ met de Lix 3D Printing Pen!

Na het succes van de Doodle3D Pen op crowdfunding site Kickstarter, is vorige week een andere 3D-pen gelanceerd; de Lix 3D Printing Pen.

Met het strakke design en het kleine formaat,  onderscheidt de Lix Pen zich van bestaande 3D-pennen. Ondanks dat de Lix Pen qua uiterlijk weinig verschilt van een normale balpen, kan deze gelijksoortige functies uitoefenen als een 3D-printer. De Lix Pen smelt en koelt gekleurd plastic (ABS & PLA), waardoor het mogelijk is om strakke vrijstaande objecten te creëren. Zo is deze 3D-pen een ideaal gereedschap voor het maken van accessoires, decoraties, kunst, artistieke sieraden, prototypes en andere vormen van tekeningen.

Hoe werkt het precies? Je kunt het vergelijken met een lijmpistool. De Lix Pen is licht in gewicht en heeft een fijne grip. Daarnaast bevat de pen een LED indicatiescherm en twee snelheidsknoppen. Je sluit de pen met een USB-kabel aan bijvoorbeeld je laptop, de LED hitte indicator geeft in minder dan een minuut aan of de juiste temperatuur is bereikt. Dan is de Lix Pen klaar voor het creëren van mooie creaties!

De Lix Pen is verkrijgbaar in mat zwart en mat grijs. Hij is nu te koop via Kickstarter voor $135.- en wordt pas in december geleverd.