3DPrintfacade-Heijmans-DUS-competition-8

#3DPrintFacade: Design & 3D Print wedstrijd

Online je eigen auto, fiets of schoenen ontwerpen met kleuren, patronen en materialen die jouw persoonlijke smaak weergeven. Al jaren is personificatie niet meer weg te denken. Toch is het nog nauwelijks mogelijk om op een simpele manier onderdelen voor je eigen huis te ontwerpen en te printen. Daarom zijn Heijmans en DUS Architects op zoek naar vernieuwers die de 3D-geprinte gevelbekleding van de toekomst kunnen ontwerpen en 3D-printen.

Design & 3D print Façade ontwerpwedstrijd
Stel jij mag je eigen 3D-geprinte gevelbekleding zelf ontwerpen? Hoe zou deze er dan uit zien? Welke materialen, structuren en kleuren vormen de perfecte combinatie? Laat je creativiteit gaan, ontwerp de gevelbekleding van de toekomst en win mooie prijzen!

Het is heel simpel. Dit moet je doen:
1. Ontwerp je eigen gevel op een tegel van 15 x 15 cm (Check hier het basisontwerp)
2. 3D-print het ontwerp en stuur het op óf laat het ontwerp 3D-printen via het 3D Hubs netwerk in de regio Den Bosch
3. Een vakkundige jury en het publiek kiezen twee winnaars

Design, 3D-print & win!
De vakjury, bestaande uit Hans Vermeulen (DUS Architects), Tim Geurtjens (MX3D/Joris Laarman Lab), Filemon Schöffer (3Dhubs), Salomé Galjaard (Arup) en Alma Krug (Heijmans), beoordeelt de inzendingen en kiest uiteindelijk het winnende ontwerp.

De winnaar ontvangt het ontworpen gevelelement in een grootte van één bij één meter uit de levensgrote 3D-printer ‘Kamermaker’ van het 3D Print Canal House. Daarnaast ontvangt de winnaar een pakket met 3D-printmateriaal twv €250. Ook het publiek kiest een favoriet ontwerp. De winnaar van de publieksprijs wint een pakket met 3D-printmateriaal t.w.v. €250.

De ontwerpwedstrijd loopt van 1 september t/m 30 september 2015. Op 14 oktober worden de winnaars bekend gemaakt. Heijmans vergoedt per geprint ontwerp €15 (in de vorm van een vergoeding van het materiaal of van de kosten gemaakt bij 3D Hubs).

Heijmans en 3D-printen
Door robotisering, automatisering en digitalisering verandert de wereld, en daarmee ook de bouwbranche. Heijmans is er van overtuigd dat het toepassen van nieuwe en duurzame (biobased en recyclebare) materialen de bouwindustrie gaan veranderen, net als de opkomst van robots en 3D-printers als nieuwe productietechnieken.

Om kennis op te doen in alle ontwikkelingen die met 3D-printen samen gaan, is Heijmans betrokken bij het 3D Print Canal House en de MX3D Bridge, beiden in Amsterdam.

Wij geloven dat de ontwikkeling van nieuwe, duurzame en recyclebare materialen er voor gaat zorgen dat het ontwerpen en realiseren van custom made onderdelen van een huis steeds dichter bij gaat komen.