Customize naar je eigen smaak


Bij traditionele productiemethodes heb je meestal te maken met massaproductie. Een enkel ontwerp wordt in massa’s in fabrieken geproduceerd en vervolgens getransporteerd naar opslagplaatsen en daarna weer naar winkels. Grote kans dat je meerdere “Made in China” artikelen in je huis hebt staan. Gaandeweg is er steeds meer behoefte onstaan naar unieke en gepersonaliseerde producten. 3d printen maakt “mass customization” mogelijk. Met deze productiemethode maakt het namelijk niet meer uit of je 1000 van precies hetzelfde product produceert of 1000 keer unieke producten maakt. Customizable en gepersonaliseerde producten schieten als paddestoelen uit de grond. We hebben de leukste op een rij gezet. Probeer het zelf!

Sieraden
Voor je smartphone of tablet
Voor je thuis
Voor kids
Jezelf in 3D
Andere leuke customizables

Andere manieren om aan 3D designs te komen

Maak gepersonaliseerde sieraden voor jezelf, je vrienden, familie of je geliefde.

Nervous System Cell Cycle suuz.me 3D geprinte sieraden
Met de Cell Cycle van Nervous System ontwerp je je eigen ring of armband. Pas de basisvorm gemakkelijk aan naar je eigen wensen en kies uit verschillende materialen. Een echt pronkstuk aan je pols of om je vinger! Ontwerp je eigen sieraden eenvoudig online met suuz.me. Voer de tekst in die speciaal voor je is en maak er een Bead of ring van. Leverbaar in zilver, goud, brons en RVS
Van schets naar echt sieraad bij Shapeways van 2D naar 3D bij Shapeways
Altijd al je eigen sieraden willen ontwerpen? Van een schets tot echte zilveren oorbellen was nog nooit zo makkelijk! Maak een tekening, stuur het op naar Shapeways en binnen no-time heb je je eigen ontworpen oorbellen in kunststof of zilver in huis. Ook met 2D to 3D maak je van een platte tekening een echt sieraad. Upload je zwart-wit model op de website van Shapeways en krijg je eigen hangertjes in zilver, brons of roestvrij staal thuisgestuurd.
3D manchetknopen bij Shapeways Cufflinks van Fluid Forms
Verwerk je initialen in deze manchetknopen via Shapeways. Kies uit 15 verschillende ontwerpen, verkrijgbaar in roestvrijstaal of zilver. Op zoek naar een bijzonder cadeau die niet onopgemerkt zal blijven? Deze manchetknopen van Fluid Forms maak je zelf af door je favoriete plaats op de aarde te selecteren.
3D sieraden van Fluid Forms Jullie vingerafdrukken in je ringen bij Fluid Forms
Maak van je favoriete locatie een prachtig en persoonlijk sieraad via Fluid Forms. 3D geprint in was, en gegoten in zilver. Ook van Fluid Forms: het ultieme symbool voor je liefde: jouw vingerafdruk om je partner’s vinger en de zijne/hare om de jouwe.
Cubify ringen Shapewright ring
Print je eigen ringen met Cubify Rings met de supereenvoudige online app. Je kunt je eigen armbandjes en oorbellen samenstellen. Niet op zoek naar een ring met veel poespas maar wel met de perfecte vorm? Ontwerp je eigen ring met Shapewright.

Ga naar top

Waarom kiezen voor een standaard case voor je telefoon als je er ook echt iets bijzonders van kan maken? Hieronder een paar manieren hoe je je eigen stempel kan drukken op je telefoonhoesje.

3DP Case van Sculpteo De Vibe case van Shapeways en Soundcloud
Sculpteo heeft onlangs het CES 2013 Best of Innovations Awards gewonnen met hun 3DPCase. Geef je iPhone een persoonlijk tintje door bijvoorbeeld je eigen gezicht, je naam, je favoriete plaats of afbeelding te kiezen. Ook gratis te downloaden als App voor je iPhone en iPad. Tover je favoriete nummer op Soundcloud om tot een iPhone hoesje met The Vibe van Shapeways!
YourKees Freshfiber
Hoe ziet jouw “kees” eruit? Met YourKeesstel je je eigen hoesje samen, je kunt eindeloos variëren met de vele afbeeldingen, kleuren, materialen en je eigen tekst. Bij Freshfiber personaliseer je je iPad of telefoon door je naam of een andere boodschap toe te voegen aan de vele ontwerpen die je kunt vinden op de website.

Ga naar top

Personaliseer je thuis met deze tools.

Servetringen van Shapeways Statement Vase van Shapeways
Maak een persoonlijke boodschap voor je gasten aan tafel met deze servetringen van Shapeways. Verwerk je boodschap in deze Statement Vase van Shapeways. Mooi als vaas voor bloemen, als pennenbakje of als sfeerlampje met LED licht.
Sake Set Creator van Shapeways Cookie Caster
Ontwerp binnen een handomdraai je eigen sakeset of espressokopjes met de Sake Set Creator van Shapeways. Je ontwerpen worden omgetoverd tot echte producten van keramiek! Laat je fantasie de vrije loop met de Cookie Caster! Teken je eigen koekjessnijder, laat het 3D printen, bak er heerlijke koekjes van en maak een onuitwisbare indruk op vrienden en familie.
Sculpteo App Fluid Vase van Supabold
Maak van je foto een bijzondere vaas met de Sculpteo App. Je kunt ook je foto ook verwerken in een beker. De App is gratis te downloaden voor je iPhone of iPad. Kies zelf hoe je het water wilt laten vloeien en leg het mooiste moment vast met de Fluid Vasevan Supabold. Een unieke vaas speciaal voor jou 3D geprint.
Appear Lamp van i.materialise Let's create pottery
Maak je eigen Appear lamp met een persoonlijke tekst bij i.materialise. Met de Let’s create pottery app maak je zelf prachtige potten en vazen zonder je handen vies te maken. Net als een echte pottenbakker vorm je je objecten, je bakt ze af in een virtuele oven en vervolgens kun je afmaken met kleuren en motieven. Ben je helemaal tevreden met je ontwerp? Breng het tot leven met de 3D print optie!

Ga naar top

De leukste 3D print app voor kids.

Crayon Creaures Cubify Royalizer
Kinderen maken de meest fantastische tekeningen. Crayon Creatures maak je van een platte tekening een uniek beeldje. Een Ground3d favoriet! Je feestje kan niet meer stuk met de Cubify Royalizer. Print je eigen kroontje zelf uit of laat hem bezorgen.
MyRobotNation Shapewright Ships
Maak je eigen, unieke robot met deze leuke tool van MyRobotNation. Vanaf 18 dollar te bestellen. Spacewright genereert indrukwekkende ruimteschipmodellen op basis van je naam of een ander woord met een druk op de knop. Niet alleen leuk voor kinderen, probeer het eens uit!
Cubify spaceship
Wat als je je eigen ruimteschip kon bouwen? Met deze Cubify app stel je je ruimteschip samen die je vervolgens kan bestellen of thuis kan maken als je een 3D printer hebt. Je kunt ook een UFO samenstellen.

Ga naar top

De ultieme gepersonaliseerde cadeau’s! Gebruik je avatar of foto’s van jezelf of iemand anders en maak er een echt poppetje van.

Minecraft Minetoys Mixee Me
Breng je Minecraft avatar tot even met Minetoys. Maak een cartoon versie van jezelf! Stel je poppetje samen met de eenvoudige online tool van Mixee Me.
Firebox 3D geprinte superheros Headbobble
Wie heeft er nooit van gedroomd om Superman of Catwoman te zijn? Maak van jezelf een superhero met Firebox! Gegarandeerd lachen met Headbobble! Maak een bobblehead poppetje van jezelf of geef er een cadeau.

Ga naar top

Andere leuke customizable objecten.

Maqet 3D printen Twikit 3D geprinte awards
Maqet heeft het helemaal begrepen. De online tools om leuke figuurtjes als Emily the Strange te customizen zijn supermakkelijk en leuk om mee te spelen! Bepaal zelf hoe je figuurtje eruit komt te zien en ontvang een exacte kopie van je idee, maar dan tastbaar in 3D, thuisgestuurd. Saaie, standaard awards als cadeautjes behoren nu tot de verleden tijd. Met Twikit maak je supercoole awards voor die bijzondere en feestelijke momenten.
Minecraft Mineways Cubify Android
Maak je eigen wereld met Mineways! Je digitale Minecraft fantasie tover je nu om naar echte 3D geprinte modellen. Maak je eigen Android poppetje met Cubify.
The Creators Project - Crystallized Makie Me Doll Factory
Met de drie nieuwe apps van The Creators Project tover je je Facebook persona om tot een 3D geprint object. Monster Me, Crystallized en Astroverb maken gebruik van de informatie die jij op Facebook verstrekt, zoals je interesses, Likes, relaties en status updates, om een object te maken die jouw online identiteit belichaamt. Met de prachtige app van Makies Doll Factory blijft het niet alleen bij het ontwerpen van je eigen pop. Je kunt je eigen creatie met een paar klikken ook tastbaar maken. Je pop wordt 3D geprint, behalve het haar en de kleren, en binnen een paar dagen heb je hem/haar in je handen!

Ga naar top

Andere manieren om aan 3D designs te komen:

Do It Yourself

Copy Paste

Download