CoE HTSM 3D metaalprinter 17 juli 2015

Additive Industries stelt 3D-metaalprinter ter beschikking aan Fontys voor techniekonderwijs

Fontys Centre of Expertise HTSM Objexlab krijgt als eerste hogeschool 3D-metaalprinter voor opleiden nieuwe generatie ingenieurs

Vandaag heeft Additive Industries een van de 3D-metaalprinters die zij eerder gebruikte voor Research en Development werkzaamheden overgedragen aan het Fontys Centre of Expertise High Tech Systems en Materialen van Fontys Hogeschool. Na installatie in het Objexlab zal de machine in gebruik worden genomen voor het opleiden van ingenieurs die gebruik gaan maken van de nieuwe mogelijkheden die additive manufacturing biedt. Zo kunnen zij leren om complex gevormde metalen producten te ontwerpen en fabriceren die niet met andere technieken te maken zijn zoals onderdelen met geïntegreerde gekromde koelkanalen voor high tech machines. Fontys is hiermee de eerste hoger onderwijsinstelling in Nederland die de beschikking krijgt over deze 3D-metaalprint technologie.

Mevrouw Ella Hueting, directeur van Fontys Hogeschool Engineering & Automotive:

‘3D-metaalprinten is een belangrijke nieuwe productietechnologie van de toekomst waar wij onze studenten graag kennis mee laten maken’.

Ricardo Abdoel, manager van het Objexlab en Kees Adriaanse, programmaleider van het Centre of Expertise HTSM beamen dit: ‘deze machine vormt een prachtige aanvulling op de andere 3D-print en 3D scanning technologieën die al in Objexlab aanwezig zijn.’

Voor Additive Industries is het verhuren van het voormalige R&D tool een logische stap.

‘Wij lanceren eind dit jaar ons eerste eigen 3D-metaalprint systeem en hebben grote behoefte aan praktisch opgeleide ingenieurs die de 3D-metaalprint technologie kennen en begrijpen. De samenwerking met Fontys levert hieraan een mooie bijdrage’, aldus Daan Kersten, medeoprichter en CEO van Additive Industries.

Additive Industries is officieel partner van Ground3d Globe.

vlnr: Ricardo Abdoel, Sjef van Gastel, Ella Hueting, Daan Kersten en Kees Adriaanse

vlnr: Ricardo Abdoel, Sjef van Gastel, Ella Hueting, Daan Kersten en Kees Adriaanse