Pop Up Store

Adidas presenteert enorme schoenendoos als pop-up store!

In het verleden heeft Adidas laten zien gebruik te maken van de veel omvattende 3D-printtechnologie. Bijvoorbeeld door 3D-printen te gebruiken bij het ontwikkelen van prototypes. Daarnaast is Adidas een van de eerste bedrijven die 3D-scannen en 3D-printen gebruiken om voor entertainment en interactie te zorgen voor hun doelgroep en waarschijnlijk zullen steeds meer grote merken dit gaan doen.

De bestseller schoen ‘Stan Smith’ van Adidas, viert zijn verjaardag op een bijzondere manier. In London heeft Adidas een pop-up store geopend. In 50 jaar tijd zijn meer dan 40 miljoen Stan Smith schoenen verkocht. De pop-up store is de authentieke schoendoos die bij de Stan Smith schoen horen. 

Pop up store

De pop-up schoenendoos heeft een interactieve vloer, een ‘Stan Yourself’ station en een 3D-print hoek. Door het laatste is het voor de klant mogelijk om interactief een ervaring op te doen, door het printen en customizen van hun veterstift (het plastic/metaal aan het einde van veters) van hun net aangeschafte schoen! Een aantal 3D Sytems Cube printers zijn ingezet om live te printen in de pop-up winkel. De klant kan zelf de finishing touch van hun schoen bepalen!

Het ‘Stan Yourself’ station gaat gepaard met een gelijknamige app. Adidas biedt de klant de mogelijkheid om aan de binnenkant van de schoen hun eigen portret of handtekening te plaatsen. Het typische van pop-up winkels is dat het van tijdelijke aard is en je er snel bij moet zijn om het mee te maken. Helaas is deze pop-up winkel alweer verdwenen, maar wie weet duikt er in de toekomst weer een schoenendoos-winkel op!