Artikel over het 3D Atelier

Een leuk artikel over het 3D Atelier verscheen vorige week op de website van het Nieuw Amsterdams Peil (NAP)! Schrijver Sam de Voogt bracht een bezoekje aan het 3D Atelier en interviewde daar ontwerpster Pauline van Dongen over haar afstudeerproject en de voordelen en mogelijkheden van 3D-printen. “Voor Van Dongen is 3D-printen de techniek van de toekomst. ‘Je hoeft je niet te laten limiteren, bijna alles is mogelijk’.”

“Meer dan twintig internationale kunstenaars en bedrijven hebben hun creaties afgestaan voor deze kleine expositie. Er is een 3D-geprinte bikini, in de vitrines liggen allerlei armbanden, kettingen en hippe zonnebrillen en er staan stiletto’s met centimeters lange hakken.”

Ook beschrijft hij hoe Frans de Jong van FabLab Arnhem bezoekers van het 3D Atelier begeleidt bij het 3D-printen. Een groepje kinderen wilde eigenlijk gaan midgetgolfen, maar belandde in het 3D Atelier en zocht vervolgens daar het vermaak voor de middag. “In Arnhem hebben alle meisjes na een paar uur trots hun eigen kunstwerkjes in handen. Een middagje midgetgolf is het niet geworden, maar het resultaat, 3D-geprinte namen, is er niet minder om. ‘Dit is een ervaring die ze anders niet snel gehad zouden hebben’, zegt De Jong.”

Wil je het hele artikel lezen? Klik dan hier!