autodesk

Autodesk brengt open 3D-softwareplatform en 3D-printer op de markt

Autodesk, leverancier van 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware, ontwikkelt een open softwareplatform voor 3D-printen. De software genaamd Spark, maakt het printen van 3D-modellen makkelijker en betrouwbaarder. Autodesk ontwikkelt daarnaast een eigen 3D-printer. De printer demonstreert de mogelijkheden van Spark en biedt een geheel nieuwe gebruikerservaring. De software en printer vormen samen de bouwstenen voor ontwerpers, hardwarefabrikanten, softwareontwikkelaars en materiaalwetenschappers om de grenzen van 3D-printtechnologie te verkennen.

“Al jaren ben ik gefascineerd door de belofte van 3D-printen, maar tegelijkertijd gefrustreerd door de realiteit ervan”, zegt Carl Bass, CEO van Autodesk.

Om 3D-printen sneller dichterbij te brengen, introduceert Autodesk later dit jaar Spark en de 3D-printer. De software zal open zijn en hardware fabrikanten plus andere geïnteresseerden kunnen gratis licenties verkrijgen. Het complete ontwerp van de printer wordt ook openbaar gemaakt, om verdere ontwikkeling en experimenten te faciliteren.

“De printer zal allerlei materialen kunnen printen, gemaakt door ons en door anderen. We kijken ernaar uit om met allerlei nieuwe materialen te experimenteren”, aldus Carl Bass. “De wereld realiseert zich nog maar net wat het potentieel van 3D-printen is. Met Spark willen we meer mensen toegang geven tot de mogelijkheden. De komende maanden willen we met hardwareleveranciers eraan werken om het Spark-platform met huidige en toekomstige 3D-printers te integreren.”

Als je mee wilt werken aan Spark, meld je dan aan op www.autodesk.com/spark.