autodesk mattel

Autodesk en Mattel starten samenwerking

Softwareleverancier Autodesk en speelgoedfabrikant Mattel hebben een exclusieve samenwerkingsovereenkomst getekend. Het initiatief zorgt voor een link tussen het speelgoed van Mattel, onder andere bekend van Barbie en Fisher-Price, en de revolutionaire technologie op het gebied van 3D-ontwerp en 3D-printen van Autodesk.

Een serie mobiele apps die binnenkort geïntroduceerd wordt geeft gebruikers de mogelijkheid om hun eigen speelgoed te ontwerpen en door middel van 3D-printen tot leven te brengen. Doel van de samenwerking is om kinderen spelenderwijs en op een leuke manier te laten leren.

“Autodesk gaat krachtige maar makkelijk te gebruiken apps voor 3D-ontwerp en 3D-printen beschikbaar stellen om bij iedereen creativiteit aan te wakkeren”, zegt Samir Hanna, vice president en general manager van de divisie Consumer en 3D printing bij Autodesk. “Samenwerken met een wereldberoemd merk als Mattel geeft ons de mogelijkheid om te laten zien hoe ons open 3D-printing platform Spark kan zorgen voor een beleving die de fysieke en digitale wereld met elkaar verbindt en de creatieve grenzen verschuift.”

“We worden continu geïnspireerd door de passie en creativiteit van jonge kinderen over de hele wereld”, zegt Doug Wadleigh, senior vice president van Toy Box, dat onderdeel is van Mattel. “Door onze expertise als het gaat om spelen en die van Autodesk op het gebied van creatieve apps en 3D-printen te combineren zijn we in staat om iets unieks te bieden dat past bij de ambitie van ons bedrijf.”

De eerste nieuwe app moet in de tweede helft dit jaar verschijnen, tegelijk met een speciale online hub van Mattel. Verdere details worden op een later tijdstip bekend.