Mini Cooper met 3D geprinte onderdelen

Auto’s printen met een 3D printer?!

Jazeker! Onderdelen van de MINI Cooper zoals het interieur en de motor kan worden geprint door een 3Dprinter. Het scheel tamelijk veel geld en tijd, plus je wordt zo vrij mogelijk gelaten om je eigen auto te customizen!

Het MINI WRC Team heeft dankbaar gebruik gemaakt van 3D printen voor de productie van de testcar. Stratasys FDM 3D Printing technologie is ingezet om grote delen van de motorruimte, versnellingsbak, stuurinrichting, interieur en zelfs onderdelen van de motor zoals inlaatkleppen te maken.

Naast de prototype onderdelen, zijn ook delen voor eindgebruik 3D geprint. De meest zichtbare is de ergonomisch vormgegeven display en bedieningspaneel, die gemonteerd is op de stuurkolom.

Het MINI WRC Team geeft aan hoe belangrijk het 3D printen is geweest voor de ontwikkeling van de auto. Tooling kosten zijn aanzienlijk verlaagd en ze konden met vrijheid ontwerpen. Ook hebben ze veel tijd kunnen besparen door 3D printers in te zetten.

“Het is bijna ondenkbaar om een andere auto te maken zonder gebruiken te maken van 3D printers,” zegt Paul Doe, chief design engineer. “Zonder de Stratasys machines zouden we drie tot vijf keer duurder uit zijn gekomen.” 

Het MINI WRC Team maakte gebruik van Stratasys Dimension 1200es 3D Printers en Fortus 400mc production 3D Printers met polycarbonaat en ABS materialen.

Bron: Develop 3D

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *