beamler-header-no-effect

BEAMLER: 3D PRINT CLOUD SOFTWARE VOOR DE MAAK INDUSTRIE

Het Amsterdamse softwarebedrijf Beamler heeft een spannende week achter de rug. Niet alleen zijn ze door ASML geselecteerd om deze week op de IMPACT-top in Eindhoven te spreken en kwamen ze binnen op nummer 15 op de Top 40 Crowdfunding Campaigns, ze hebben ook in slechts een week tijd 150.000 euro opgehaald! Daarom hebben ze besloten hun streefdoel te verhogen naar 200.000 euro.

Maar wat maakt Beamler dan zo bijzonder? Beamler heeft een plug-and-play cloud softwareoplossing ontwikkeld die fabrikanten in staat stelt de voordelen van 3D-printing te benutten zonder grote investeringen te hoeven doen.

Een groeiend aantal grote- en middelgrote maak-bedrijven wil overstappen op 3Dprinting, maar 68% van deze bedrijven ervaart implementatie barrières en operationele problemen. Beamler helpt deze bedrijven de overgang naar nieuwe productietechnieken, zoals 3D-printing, gemakkelijker, sneller en goedkoper te maken.

Bekijk de video:

Beamler: Join the next revolution in manufacturing! from Beamler on Vimeo.

Beamler-oprichter, Willem-Jan van Loon, legt uit wat de uitdagingen zijn van prototyping met 3D print technologie:

“Ingenieurs willen antwoorden op belangrijke vragen, zoals: ‘Kan ik dit ontwerp printen?’ ‘Hoe kan ik dit printen?’ En: ‘Waar print ik het?”

Op dit moment komen ze hier achter via een proces van ‘trial en error.’ Dat is ondoeltreffend en kostbaar. Om toegang te krijgen tot alle tools die ze nodig hebben, zullen fabrikanten die 3D-printing willen gebruiken, grote investeringen moeten doen in verschillende soorten 3D-printers en andere hardware. “Beamler tackelt beide problemen tegelijk, door de ingenieurs van deze bedrijven een plug & play cloud software oplossing voor 3D-printing aan te reiken.

Deze bestaat uit twee elementen:

1. Een unieke cloud-based software tool waarmee ingenieurs hun ontwerpen gemakkelijk kunnen converteren en optimaliseren voor 3D-printing en advies krijgen over materialen.

2. Een wereldwijd netwerk van professionele 3D-print services waarmee bedrijven kunnen printen tegen de laagste kosten zonder zelf in dure hardware te investeren.

Beamler heeft een sterk team van ingenieurs en developers. De 150.000 euro zal worden gebruikt om een extra developer en sales engineer aan te nemen.

Zoals gezegd hebben ze, dankzij het snelle succes van de campagne, besloten om de lat te verhogen naar 200.000 euro. Met de extra financiering kunnen zij nog een extra sales engineer aannemen om sneller te kunnen groeien.

Deelnemen aan de ‘revolutie’ van Beamler? U kunt direct beleggen. Of deel hun verhaal hier.

Beamler’s slogan is: “We will make it.” Kijk en wacht af!