431714

Biefstuk uit de 3D printer?

Tijdens de Food Inspiration Days in Eindhoven, het inspiratie-evenement voor professionals in de horeca en foodservice, hebben onderzoekers bij TNO in Eindhoven het 3D printen van voedsel gedemonstreerd. Topkoks, maar ook levensmiddelenproducenten als Unilever, Aviko, Nestlé, Friesland Campina en Douwe Egberts, kijken met veel belangstelling naar deze ontwikkeling.

Een 3D-printer voor voedsel is eigenlijk een geautomatiseerde slagroomspuit. Daarmee kun je, computergestuurd, bijvoorbeeld schuimpjes, koekjes en gebakjes “printen”.

Chocolade en een eiwit-suikermengsel zijn de voornaamste ingrediënten waarmee tegenwoordig wordt geprint. Hartstikke leuk om je eigen ontwerpen geprint te zien worden. Je kunt zo goed als elke vorm maken die je maar kan bedenken, vooral leuk om dan dingen te 3D printen die niet met de hand gemaakt kunnen worden.

Maar stel je voor dat je met eiwitten uit algen een biefstuk zou kunnen printen. Klinkt nu misschien niet zo smakelijk, maar met het oog op de blijvende groei van onze menselijke bevolking is dat natuurlijk niet zo’n slecht idee. Het komt dan wel goed uit dat je zo’n 3D printer zo precies kunt instellen, dat het de perfecte structuur print. Kom maar op met die algenbiefstuk!

Bron: NOS, Food Inspiration

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *