Binnen no time je eigen product gelanceerd

Onlangs is het nieuwe platform van het Amsterdamse bedrijf Zazzy live gegaan. Via Zazzy.co kan iedereen eigen producten ontwerpen en meteen lanceren. Co-founder Gert-Jan Spriensma legt uit: “Zazzy.co is eigenlijk een heel nieuw product waar mensen met veel meer vrijheid, gewoon met schetsen, kunnen ontwerpen. We passen real life rendering toe op de producten en zorgen zo dat mensen dus echte sales campagnes kunnen opbouwen rond de producten zonder dat een product ooit gemaakt is.” Hij daagt ons uit. “Ik weet zeker dat je binnen 5 minuten een product hebt gelanceerd”, aldus Gert-Jan.

Tijd om de proef op de som te nemen!

1) Allereerst bekijken we de opties waarmee we kunnen beginnen.

Stap 1

Een sieraad gebaseerd op een eigen schets lijkt ons het leukst. Let the fun begin! Wolken hebben ooit de inspiratie gevormd voor ons logo en je kunt eindeloos variëren met deze wollige vormen. We beginnen met schetsen en kiezen uiteindelijk een wolkje uit waar we blij van worden.

Schets

 

2) Op naar de tweede stap waarbij we op basis van deze schets een sieraad kunnen maken. We maken simpelweg een foto van het papiertje en uploaden deze om verder te gaan.

Stap 2

We kunnen kiezen voor een ketting, een ring of manchetknopen. Na de verschillende opties te hebben bekeken, gaan we voor de ketting. De kleur wordt blauw (materiaal: nylon) en de ketting goudkleurig. We kunnen ervoor kiezen om de ketting aan beide kanten te laten zetten of alleen aan de bovenkant. Aan beide kanten werkt het beste voor dit ontwerp, dat is te zien op de voorvertoning. Je kunt de ketting op verschillende manieren laten vastmaken, we kiezen voor twee ringetjes, links en rechts, van hetzelfde materiaal als de ketting. Als laatste veranderen we de maat. Zo groot mogelijk lijkt ons het mooist, dat is 5 cm breed.

 

3) Bij de volgende stap kun je zien waaruit de kosten voor je product bestaan en kun je je eigen winstmarge bepalen. Je hebt te maken met met productiekosten, de kosten voor het gebruik van het platform (33% van de productiekosten) en BTW. Het leuke is dat je bij deze stap ook je product op een model kunt bekijken. Het lijkt net echt!

Stap 3

4) We zijn er bijna. Bij de laatste stap schrijven we nog een leuk verhaaltje over ons product en lanceren we On Cloud 9, een superleuke ketting, al zeggen we het zelf. Het is vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Zazzy!

On Cloud 9

 

OK, we hebben er iets langer over gedaan dan 5 minuten, maar aan de techniek achter het platform ligt het niet. Het is vooral het creatieve gedeelte waar je je eigen tempo in hebt, maar dat maakt het ook erg leuk om te experimenteren met verschillende vormen en opties. We kunnen het iedereen aanraden om eens zelf aan de slag te gaan met Zazzy.co, je eigen schets tot leven zien komen is ontzettend leuk en natuurlijk is het helemaal mooi als je er wat centjes mee kunt verdienen!