BLOK group

Blok Group stapt in 3D-metaalprinten

Blok Group uit Velsen-Noord maakt de investering bekend in een tweetal Conceptlaser 3D metaalprinters. Het gaat om een Conceptlaser M2 CUSING en een Conceptlaser XLine 2000R. Met een bouwplatform van 800x400x500 mm heeft deze printer de grootste 3D metaalprint capaciteit ter wereld.

De XLine wordt geleverd met Dual Laser 2x 1000W en is tevens voorzien van een 2e Proces Module waardoor de machine volcontinu kan produceren. De Blok Group is daarmee de eerste toeleverancier die hoogwaardige metaalproducten volgens 3D-printtechnologie voor derden gaat produceren. De Conceptlaser M2 CUSING zal in augustus worden geleverd, waarna de XLine 2000R in het eerste kwartaal van 2016 zal worden geplaatst.

De investering in 3D-metaalprinters welke onderdeel uit gaan maken van Blok Additive Manufacturing is een strategische partnerschap tussen de Blok Group, Landré en Conceptlaser. De aanwezige kennis van de verschillende partijen zal met name worden ingezet voor het herontwerpen van bestaande- en het produceren van nieuwe producten. De beide 3D-metaalprinters worden opgenomen in het online RapidCenter productieplatform van Landré.

Middels de combinatie van engineering, productie, assemblage en service is de Blok Group één van de grootste toeleveranciers van hoogwaardige metaal- en eindproducten in Nederland. Directeur eigenaar Erik Blok: “Ons doel is om binnen de metaalbranche een toonaangevende leverancier te zijn en de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. De Blok Group investeert altijd in de nieuwste bewerkingstechnieken. Ooit waren we de eerste met Integrex draai- en freesmachines en dat willen we nu zijn met het 3D-printen van metaalproducten.”

Landré en RapidCenter zijn officiële partners van Ground3d Globe.