BNR uitzending De Nieuwe Wereld | Wat als…we alles kunnen printen?

Afgelopen dinsdag was onder andere Anush te horen bij de dertiende aflevering van De Nieuwe Wereld, van BNR. Hierin werd gesproken over de gevolgen van 3D-printen. Aanhangers van 3D-printen noemen het de belangrijkste nieuwe uitvinding sinds de drukpers en spreken over de derde industriële revolutie.

3D-printen is een onderwerp dat veel vragen oproept. Wat kunnen we in de toekomst allemaal printen? Wat betekent dit voor de productieketen? Wat betekent het voor massaproductie? Voor welke bedrijven is de techniek geschikt? En hoe pas je 3D-printen dan succesvol toe? Bovenstaande vragen worden onder andere beantwoord tijdens de uitzending.

De volgende gasten zijn te horen in de uitzending:
Anush Martirossian is medeoprichter van Ground3d, het platform voor 3D-printen in Nederland. Na een studie 3D Design aan de Hogeschool voor de Kunsten werkte ze voor verschillende ontwerpstudio’s. Momenteel adviseert zij bedrijven hoe 3D-printen op een efficiënte en creatieve manier toe te passen.

Erik de Bruijn is medeoprichter van Ultimaker. Hij bouwt open source 3D-printers en ontwikkelt gratis software voor het maken van 3D-modellen. Ook is De Bruijn betrokken bij The RepRap Project, een 3D-printer die zo veel mogelijk onderdelen van zichzelf moet kunnen nabouwen.

Jonas Martens is creatief ontwerper medeoprichter van ontwerpbureau Better Future Factory. Op dit moment werkt hij aan het Perpetual Plastic Project waarbij plastic wordt gerecycled om 3D-voorwerpen te printen. Martens studeerde Integrated Product Design aan de TU Delft.

Luister de uitzending terug via deze link.

Bron: www.bnr.nl