Gaudi Chair 01

Bram Geenen

Bram Geenen is een product ontwerper uit Amsterdam. In zijn werk past hij technologische oplossingen toe, in samenwerking met experts uit verschillende vakgebieden.

In 2009 studeerde Bram Geenen af met de ‘Gaudi Stool.’ Een super lichtgewichte kruk, ontworpen volgens dezelfde methods als de Spaanse architect Antoni Gaudi gebruikte om de sterkste vorm van zijn kerken te bepalen. Bram gebruikte echter nieuwe technologie om Gaudi’s method te kunnen gebruiken voor licht gewicht meubels.

De Gaudi Stool werd internationaal erkend al seen compromisloos en technisch vooruitstrevend ontwerp. Het werd onder andere tentoongesteld in London, New York, Keulen en Milaan, en is gepubliceerd in media en boeken over de hele wereld. De Gaudi Stool werd hierdoor opgenomen in de permanente collectie van het DHUB Design Museum Barcelona.

Het jaar daarna ontikkelde Bram in samenwerking met TNO en specialistische bedrijven in compositieten en 3D printen de opvolger van de kruk; de Gaudi Chair.

Proces:
De projecten beginnen altijd met intensief onderzoek waarin gedetailleerde kennis van technologiën en materialen wordt verzameld. Al vroeg in het proces wordt de samenwerking opgezocht met verschillende experts en innovatieve bedrijven.

In de vormgeving wordt gezocht naar de beste fysieke eigenschappen material gebruik, zodat er logische, natuurlijke ontwerpen ontstaan. De uiteindelijke producten zijn tijdloos qua vormgeving maar technologisch vooruitstrevend.

Actueel project:

Op dit moment werkt Bram Geenen samen met software ontwikkelaars om een online platform te realiseren waarop ontwerpers, engineers en makers hun werk presenteren, met elkaar kunnen verbinden en kunnen samenwerken.

Nieuw hierbij is dat behalve werken aan afgesloten projecten, gebruikers ook op open source basis aan fysieke producten kunnen werken, wat aansluit bij de groeiende beweging van co-creatie en open samenwerkingen.

Daarnaast blijft Bram met engineers en wetenschappers samenwerken aan vooruitstrevende en compromisloze producten waarin high-end technologiën en materialen worden toegepast.

Producten van Bram Geenen in de XYZ Expositie van Ground3d

Gaudi Chair – 3D geprint polyamide, carbonfiber

Gaudi Stool – 3D geprint polyamide, carbonfiber

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *