3D geprinte plaat

De eerste echte 3D geprinte LP is hier!

To all the DJ’s: zin in een experimentje?

Het zal niet de beste versie van Smells Like Teen Spirit zijn die je ooit hebt gehoord, maar Amanda Ghassaei beweert dan ook niet dat 3D geprinte platen de kwaliteit van echte vinyl zullen halen. Naast de Nirvana klassier, printte ze onder andere muziek van de Pixies, Daft Punk en Radiohead. “Maar het is wel cool omdat je er erg creatief mee kunt zijn”, aldus de assistant tech editor bij Instructables.com.

Als je een vinyl plaat van heel dichtbij zou bekijken, zou je zien dat de groeven in de plaat een microscopische weergave zijn van het analoge geluid. Amanda maakt gebruik van de digitale weergave van geluid om het omgekeerde van “rippen” van MP3 bestanden te bewerkstelligen. Het is natuurlijk iets minder simpel dan het misschien klinkt.

Eerder hebben we geschreven over Fred Murphy die platen heeft geprint voor de Fischer Price platenspeler uit de jaren ’70. Net als Fred heeft Amanda op Instructables.com gedeeld hoe het 3D printen van platen in zijn werking gaat. Met een huis-tuin-en-keuken 3D printer zul je het niet redden, zij gebruikte de peperdure Object Connex 500 3D printer, maar toch leuk om te zien!

Bron: WIRED

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *