3DPrinting-Supply-Chain

De impact van 3D-printen op supply chains

In de afgelopen jaren horen we steeds vaker hoe 3D-printen ingezet wordt in verschillende industrieën, niet alleen door medici en wetenschappers, maar ook door (mode)ontwerpers die consumentenproducten leveren.

Hoewel het nu nog niet altijd voelbaar is, heeft 3D-printen de potentie om bepaalde delen van de productie en supply chains op langere termijn te transformeren. Financiële dienstverlener Jones Lang LaSalle toont “De impact van 3D-printen op Supply Chains” in een onlangs vrijgegeven infographic,

In een traditionele supply chain zijn producten massa geproduceerd (bijv. in China), is er meestal sprake van lange doorlooptijden, hoge transportkosten en een relatief grote carbon footprint.

Met 3D-printen kunnen producten meer op maat gemaakt worden, naar de wensen van klanten, en de doorlooptijd van ontwerp tot daadwerkelijk eindproduct kan aanzienlijk verkort worden. Bovendien kunnen producten lokaal geproduceerd worden, wat lagere transportkosten en een kleiner carbon footprint betekent.

Bron: Jones Lang LaSalle

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *