11

DNA 3D geprinte schoenen

Kan je nooit de perfecte schoenen vinden omdat ze altijd nét niet helemaal goed zitten? Pensar development, een bedrijf uit Seattle dat ernaar streeft goede producten te maken door samenwerking tussen design, marketing en business te bevorderen, heeft hier nu een concept voor bedacht. Eerder zagen we al de 3D geprinte voetbalschoen van Nike, maar met de zogenaamde DNA 3D geprinte schoen gaat Pensar nog een stapje verder!

Iedereen heeft weer andere voeten en loopt op een andere manier. Volgens Pensar moeten schoenen daarom afgestemd worden op het individu. En 3D printen biedt hiervoor de oplossing!

Het idee is dat je met een testschoen eerst een rondje gaat rennen, waarbij met behulp van sensoren geregistreerd wordt hoe je precies beweegt. Vervolgens wordt door middel van een scan van je voet een schoen op maat 3D geprint, die daardoor perfect past. Bovendien kan je natuurlijk zelf bepalen hoe je schoen eruit komt te zien qua kleur, vorm en materiaal. Zo is hij precies afgestemd op jouw voeten, bewegingen en persoonlijke stijl!

Voordelen zijn volgens Pensar onder andere dat er minder arbeid en verzendkosten nodig zijn en dat de consument precies krijgt wat hij of zij wil. Wie weet dragen we straks alleen nog maar 3D geprinte schoenen en zijn die eindeloze pas sessies verleden tijd!

Via Behance.net

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *