Dutch Design Competition

Dutch Design Competition

De Nederlandse ambassade in Washington en het consulaat in New York zijn de Dutch Design Competition gestart. In samenwerking met Shapeways en Kikkerland Design Inc. zijn ze opzoek naar het beste ontwerp voor een typisch Nederlands relatiegeschenk, dat in de Verenigde Staten gedistribueerd zal worden. Designers worden uitgenodigd om een eigenzinnig, slim, functioneel en betaalbaar 3D-ontwerp in te dienen en uiteindelijk zal het ontwerp met de meeste stemmen winnen.

Wedstrijd 
Designers kunnen hun 3D-ontwerpen indienen tot 7 maart, waar vervolgens een top 10 van wordt geselecteerd door de jury. Deze 10 ontwerpen zullen 3D-geprint worden door Shapeways. Dan volgt de tweede fase van de wedstrijd; de 3D-geprinte ontwerpen zullen worden tentoongesteld bij een expositie die plaats zal vinden in New York. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp en vervolgens zal in april het winnende design bekend worden gemaakt!

Prijzen
Kikkerland Design Inc zal het winnende ontwerp produceren en introduceren binnen zowel de Amerikaanse, als de wereldwijde markt. Het Nederlandse consulaat en de ambassade zullen 500 stuks van het winnende ontwerp inkopen en gebruiken als officieel relatiegeschenk in de Verenigde Staten.  Als klap op de vuurpijl biedt Shapeways de winnende designer een verblijf van een week in hun hoofdkantoor  in New York, waarbij de vlucht en accommodatie geregeld worden!

Niet alleen Nederlandse ontwerpers zijn welkom om een ontwerp in te zenden; iedereen kan aan de wedstrijd mee doen. Klik hier voor de voorwaarden!