Additive World Award 2015

e-Move en Universiteit van Bremen winnaars Design for Additive Manufacturing Challenge 2015

Additive World Awards uitgereikt tijdens 3e Additive World Conference

Op woensdag 4 maart heeft Jury voorzitter Prof. Brent Stucker de winnaars bekend gemaakt van de Additive World Design for Additive Manufacturing Challenge 2015. Uit 34 deelnemers in twee groepen, professionals en studenten, waren 3 finalisten voor iedere categorie geselecteerd. Na een presentatie van de finalisten aan de Jury zijn twee winnaars geselecteerd die het beste invulling hebben gegeven aan de opdracht om een bestaand product te herontwerpen voor additive manufacturing.

Van 16 componenten naar 1 
Team e-Move heeft de ophanging van een elektrische motorfiets geoptimaliseerd voor gewicht, het aantal componenten van 16 teruggebracht naar 1 en de bedrijfszekerheid verhoogd door integratie van bijvoorbeeld de remleiding in de ophanging.

Geïnspireerd op de natuur
Het team ‘Cooling with Heat’ van de Universiteit van Bremen toonde de omvang van ontwerp-mogelijkheden door een op de natuur geïnspireerde boomstructuur te ontwikkelen die het mogelijk maakte om de warmte van een computerprocessor om te zetten in elektriciteit om de ventilator aan te drijven om dezelfde processor te koelen. De complexiteit van kleine kanalen in de warmtewisselaar zijn alleen met 3D printing te maken en laten goed zien wat deze nieuwe technologie kan bieden volgens de jury. De winnaars kregen de nieuwste 3D-printer van Ultimaker, een software licentie van Altair voor ontwerp-optimalisatie en een door AddLab 3D-metaal geprinte Additive World Award.

Additive World Awards
Naast de winnaars van de Design Challenge heeft Additive Industries nog drie Additive World Awards uitgereikt. Bram de Zwart nam namens 3D Hubs de ‘Pioneer Award’ in ontvangst voor de indrukwekkende ontwikkeling van hun wereldwijde netwerk van 13.000 3D-printers. Greg Morris van GE Aviation kreeg de Award voor de beste industriële toepassing van 3D-printen voor hun brandstofinjector voor de nieuwste vliegtuigmotor die wereldwijd additive manufacturing op de kaart heeft gezet als betrouwbare technologie voor kritische onderdelen. Tenslotte overhandigde Additive Industries CEO Daan Kersten de ‘Industrial Achievement Award’ aan Brent Stucker voor zijn grote en waardevolle bijdrage aan standaardisatie van de 3D-metaalprinten voor industrieel gebruik.

Foto’s: Additive Industries