HEMA

Echt HEMA: een standbeeldje van jezelf

Donderdag 3 juli vindt bij het HEMA filiaal in winkelcentrum Stadshart te Amstelveen tijdens het Late Night Shopping Event een primeur plaats. Je kan in een fractie van een seconde een 3D-scan van jezelf of je kinderen laten maken waarvan vervolgens een beeldje gefabriceerd wordt. Bij aanschaf van dit beeldje ontvangt de klant tevens een link naar een digitale 3D-foto, voor een 360 graden weergave op tablet, PC of smartphone. De 3D-scans kunnen gemaakt worden op donderdag 3 juli van 18 – 23 uur en vrijdag 4 juli en zaterdag 5 juli tijdens reguliere openingstijden.

Hoe werkt het?

Het scannen gebeurt in een scaninstallatie waarin 68 camera’s opgesteld staan die in een fractie van een seconde een opname maken van je gehele lichaam. De beelden worden omgezet naar een full colour 3D-bestand. Vervolgens wordt dit 3D-bestand tot een printbaar bestand omgezet en kan het daarna 3D-geprint worden met een 3D-kleurenprinter. Laagje voor laagje wordt je beeldje opgebouwd met gipspoeder, een bindmiddel (soort lijm) en kleurencartridges. Na dit proces wordt het beeldje nog nabewerkt met een lijm- of waslaagje.

HEMA is niet de eerste die met dit concept aan de slag gaat, maar wel de eerste grote Nederlandse retailer die in deze nieuwe markt stapt. Met de introductie van 3D-geprinte producten zoals sieraden, telefoonhoesjes en nu beeldjes van jezelf of familie laat HEMA zien dat ze design en technologische vernieuwingen een warm hart toedragen. HEMA gelooft dat de mogelijkheden van 3D-printen naadloos aansluiten bij het uitgangspunt om gepersonaliseerde producten beschikbaar te maken voor iedereen. Helemaal mee eens!

Wat kost het?

Een 3D-beeldje wordt geleverd op een voetje met of zonder HEMA logo en kan binnen drie tot vier weken opgehaald worden in het HEMA filiaal, winkelcentrum Stadshart Amstelveen. De speciale HEMA uitvoering is tijdens deze dagen verkrijgbaar voor € 59,- (10 cm hoog). Zonder logo is dit € 99,-  Een beeldje van 15 cm kost € 175,- euro en voor de grootste variant van 20 cm betaal je € 250,-. Een buste kan overigens ook gemaakt worden, dit kost € 150,-

Nieuws 

Afgelopen vrijdag berichtte de NOS over de 3D-poppetjes van de HEMA. Ground3d werd gevraagd om te reageren. Bekijk het hier!

Meer informatie is te vinden op hema.nl/3d-scannen.