Foetus

Een 3D print van je ongeboren baby!

Op een echo kan je natuurlijk al zien hoe een ongeboren baby er ongeveer uitziet. Maar zou het niet veel leuker zijn om het ook daadwerkelijk vast te kunnen houden? Combineer een echo met 3D printen en je krijgt een plastic model van de baby maanden voordat het geboren is!

Toen het bedrijf Technologia Humana 3D manieren aan het ontwikkelen was om 3D computermodellen te maken met behulp van data uit echo’s, bedachten ze zich opeens dat je deze 3D modellen natuurlijk ook kan printen. Ze namen de proef op de som en toen bleek dat veel mensen er enthousiast van worden. Sommigen kregen meteen de gekste ideeën: “Ik zou er heel graag zo een van mijn baby willen! Ik zou er een sleutelhanger van kunnen maken.” Ook kunnen blinde of slechtziende mensen die echo’s niet kunnen zien, zo toch een beeld krijgen van de foetus. Bovendien kan het artsen helpen wanneer er sprake is van een eventuele misvorming.

Dus misschien als je straks een vader met een baby op komst vraagt hoe het met de zwangerschap gaat, dat hij in plaats van een echo wel gewoon een kleine plastic foetus uit zijn zak haalt!

Afbeeldingen via: NewScientist en io9

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *