e-NABLE

Een helpende hand 3D-printen

Soms zijn er van die momenten dat je met iets heel kleins iemand een ontzettend grote dienst verleent. Dit overkwam Martin. Martin 3D-printte in 2014 een handprothese. Dit deed hij aanvankelijk uit fascinatie voor het ontwerp en zijn liefde voor 3D-printen, maar al snel bleek het een veel mooier initiatief: hij werd gekoppeld aan iemand die op de wachtlijst stond voor een prothese. De handprothese die Martin printte is een ontwerp van e-Nable, waar wij eerder over schreven.

e-Nable
Enable the Future is een netwerk van vrijwilligers die zichzelf inzetten om helpende handen te 3D-printen. Het is ooit begonnen met een prothese maker uit de VS en een timmerman uit Zuid-Afrika die via internet contact hadden om een klein kind in Zuid-Afrika van een goedkope en goede prothese te voorzien.
Het werd een enorm succes en ze besloten e-Nable op te richten en de protheses open-source te maken, zodat iedereen een handje kan helpen door een handje te 3D-printen.

Om meer makers aan te sporen om aan dit geweldige initiatief deel te nemen gaat Martin zijn bijzondere verhaal vertellen en laten zien hoe je kan deelnemen aan e-Nable tijdens een 3D Hubs meetup.
Op 21 april van 19.00 tot 22.00 in FabLab Breda vertelt Martin zijn verhaal. Je kunt je hier gratis aanmelden voor de meetup.