moon-express-moon-logo

Een reisje naar de Maan, Ground3d or not?

Alvast begonnen met plannen maken voor de zomervakantie? Het lijkt misschien nog erg ver weg, maar voor je het weet lig je weer op het strand in Blanés. Of haal je een patatje oorlog bij Friet van Piet in Salou. Geen zin in een ordinaire zuipvakantie? Dan bieden wij een uitkomst! Vanaf aankomend jaar gaat namelijk het eerste commerciële maanvaartbedrijf haar deuren openen.

Het Nieuw-Zeelandse bedrijf Rutherford heeft een motor gemaakt die volledig bestaat uit 3D-geprinte onderdelen. Hierdoor duurt de volledige productie van de raket slechts drie dagen! De motor is met 3D-geprinte onderdelen bovendien lichter en efficiënter. Een tripje maar de maan is te boeken vanaf $10.000. Relatief goedkoop voor een vakantie naar de maan dacht ik zo. Hoe dat kan? Nou, door een raket te bouwen voor slechts 2 miljoen dollar. Met dank aan 3D-printing.

Het commerciële bedrijf Moon Express gaat de mensheid niet alleen voor fun naar de maan vervoeren. Bedrijven als Moon Express en SpaceX zijn namelijk bezig een back-up plan te creëren voor als de mensheid de aarde eindelijk naar de knoppen heeft geholpen.

Misschien moeten we met zijn allen toch maar meer gebruik gaan maken van duurzame oplossingen als 3D-printing!? Dan blijft de blijft de maan misschien alleen een potentiele vakantiebestemming. Moon Express Ground3d? Als reisorganisatie zeker! Als potentiele wooncorporatie wat mij betreft wat minder.