megaface

Enorme 3D-Hoofden tijdens de Olympische Spelen in Sochi!

‘Go big or go home’, moesten de bedenkers van het volgende hebben gedacht. Bezoekers van de Olympische Spelen kunnen namelijk hun eigen hoofd terugzien op een 20 meter hoge muur. Deze muur bestaat uit bewegende lampjes, die de vorm aannemen van de hoofden van bezoekers.

Deze indrukwekkende muur staat bij de ingang van het Olympic Park en is het eerste wat de bezoekers van de Olympische Spelen zien. Het enorme paviljoen is ontworpen door de Britse Asif Khan voor Megafon, een van de sponsoren van de Olympische Spelen.

Een speciale vijfvoudige camera genereerd een 3D-afbeelding van het hoofd van de bezoekers, die vervolgens wordt bewerkt. 11.000 buizen met aan de top LED-verlichting, nemen vervolgens de vorm aan van het hoofd van de desbetreffende bezoekers. Na het maken van de foto’s krijgen de bezoekers een QR code die gescand kan worden en zal de specifieke tijd geven van wanneer je hoofd zal verschijnen op de enorme muur. Er worden drie gezichten per keer vertoond, 20 seconden lang.

De enorme muur lijkt een soort eigentijdse twist van het Mount Rushmore monument. Als je niet de mogelijkheid hebt om bij de Olympische Spelen in Sochi aanwezig te zijn, is het alsnog mogelijk voor sommigen om je hoofd te laten verschijnen op de indrukwekkende muur. In de Megafon winkels zal een 3D-scanner booth paraat staan waar je je hoofd kan laten scannen om vervolgens op de muur in Sochi te verschijnen!