prototypes

EXIII open-sourced de bestanden voor de Hackberry arm

Vandaag heeft exiii, een Japans bedrijf gespecialiseerd in robotica de bestanden van de Hackberry  vrijgegeven op Wevolver zodat iedereen hun bionic-arm kan downloaden en 3D-printen. De zojuist vrijgegeven open source prothese gebruikt smartphone technologie om de data van de gebruiker te verwerken en vervangt daarmee de vaak dure en moeilijk te upgraden standaard computer systemen.

Het overgrote deel van de arm is 3D te printen en de arm wordt vaak vergeleken met de prothese van Hideo Kojima’s nieuwe game Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

“Wij vinden het allerbelangrijkst om de functionaliteit te optimaliseren, kosten te besparen, en de hand en stijlvol design te geven”

De hand werkt door het detecteren wanneer zenuwen en spieren gestimuleerd worden door het brein en zendt die data door naar de gebruiker zijn of haar smartphone om dit vervolgens te vertalen naar arm bewegingen. Het systeem geeft de gebruiker de mogelijkheid de prothese te openen en sluiten en de hand kan zelfs individueel de vingers laten bewegen.

“We zullen alle data van de Hackberry open source vrijgeven zodat developers over de hele wereld er aan kunnen werken”

Mensen die de arm zelf willen gebruiken kunnen dat doen door de bestanden te downloaden en de arm zelf te bouwen. Exiii werkt samen met Wevolver zodat iedereen toegang heeft tot de bestanden en kan samenwerken aan de ontwikkeling van de arm.

Net zoals er geld te besparen is door het uitbesteden van het verwerking van de data op smartphones zo kunnen ook met behulp van 3D-printen kapotte onderdelen gemakkelijk worden vervangen, en de mogelijkheid om met verschillende kleuren , materialen en vinger combinaties te werken is bijna onbegrensd . Theoretisch zou je de Hackberry in aluminium of zelfs hout kunnen produceren.  3D-printing is niet beperkt tot alleen PLA of ABS kunststof .