Winterfell 3D geprint

Game of Thrones in je handen

Ook zo verslaafd aan Game of Thrones? Terwijl je met smacht wacht op het derde seizoen, kun je ondertussen een echt model van Winterfell 3D printen!

Daniel Ammann is initiatiefnemer van dit project. Hij is Executive Vice President of Research and Development bij u-blox, een Zwitsers bedrijf dat onder andere GPS chips en modules ontwikkelt, maar in zijn vrije uurtjes houdt hij zich graag bezig met geeky projecten.

Ammann had net een 3D printer aangeschaft en wilde leren omgaan met 3D teken software. Toen hij tijdens zijn kerstvakantie het tweede seizoen van Game of Thrones aan het kijken was, kreeg hij het briljante idee om daar een project van te maken. Hoewel een nieuwkomer op dit gebied, kreeg Ammann het voor elkaar om in het programma Solidworks een model van Winterfell te tekenen.

Sharing is caring, Ammann heeft het 3D bestand dan ook gedeeld op Thingiverse.com zodat ook jij het bestand gratis kunt downloaden!

Winterfell is niet de enige stad in Westeros. “De muur staat zeker op mijn to-do lijstje,” laat hij weten. “Ik ben al begonnen aan een model van Pyke, waar House of Greyjoy gezeteld is.” Ook de gigantische King’s Landing staat op de lijst. Ammann pleit ervoor om hier een community project van te maken, dus heb je 3D skills of ben je van plan om hier in te duiken, sluit je aan!

Bron: WIRED magazine

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *